Κυριακή 19 Ιουλίου 2020

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΓΡΙΦΟΙ

Ο Τζάκ είναι μέσα σε ένα κελί με χώμα στο πάτωμα και υπάρχει μόνο ένα παράθυρο που είναι τόσο ψηλά, που κανείς δε το φτάνει. Το κελί είναι άδειο εκτός από ένα φτυάρι. Είναι στεγνά και ζεστά εκεί μέσα, και ο Τζακ δεν πρόκειται να πάρει φαγητό ή νερό σύντομα. Έχει μόνο 2 ημέρες για να ξεφύγει από τη φυλακή. Διαφορετικά θα πεθάνει.
Η εκσκαφή μιας σήραγγας δεν αποτελεί επιλογή, διότι θα διαρκέσει παραπάνω από 2 ημέρες. Πώς θα ξεφύγει ο Τζακ από το κελί;

Η κυρία Smith πήγε στην αστυνομία ισχυριζόμενη ότι έλειπε το vintage κολιέ της. Όταν έφτασε η αστυνομία, δεν είδαν κανένα σημάδι διάρρηξης. Μόνο ένα παράθυρο είχε σπάσει. Επικρατούσε χάος μέσα στο σπίτι και υπήρχαν βρώμικα ίχνη σε όλο το πάτωμα.
Την επόμενη μέρα, η κυρία Smith συνελήφθη για απάτη. Γιατί;

Κάποτε σε μια χειμερινή μέρα, ο Τζον βρήκε τον φίλο του νεκρό στο σπίτι του. Ο Τζον κάλεσε την αστυνομία και είπε ότι απλά περνούσε από το σπίτι του Τζακ και αποφάσισε να μπει μέσα.
Χτυπούσε την πόρτα και το κουδούνι για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά επικρατούσε σιωπή. Ωστόσο, μπορούσε να δει φως στο δωμάτιο μέσα από ένα παγωμένο παράθυρο. Ανάσανε στο παγωμένο τζάμι και είδε τον Τζακ στο πάτωμα.
Η αστυνομία συνέλαβε τον Τζιβ ως τον κύριο ύποπτο. Γιατί;