Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ με καλούς δράκους


                           Ο Δήμος και ο δράκος
Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα αγόρι που το έλεγαν Δήμο .Ο Δήμος ζούσε σε ένα χωριό κοντά στο δάσος μαζί με τον θείο του. Ο Θείος του ήταν άγριος και δεν πρόσεχε τον μικρό , τον έβαζε συνεχώς να κόβει ξύλα και να κάνει δουλειές .Κάθε που τον φώναζε , ο Δήμος θύμωνε και έτσι μια μέρα αποφάσισε να φύγει .
Πήγε στο δάσος κι εκεί συνάντησε έναν δράκο. Ο δράκος τον πλησίασε και τον ρώτησε τι έκανε μόνος του στο δάσος .Το παιδί του είπε πως έφυγε από το σπίτι γιατί δεν τον πρόσεχαν. Ο Δράκος τότε πήρε το αγόρι στο σπίτι του και από εκείνη τη μέρα το είχε σαν παιδί του . Του μαγείρευε , τον βοηθούσε στα μαθήματα του και όταν κρύωνε έβγαζε φωτιά από το στόμα του για να τον ζεστάνει . Από τότε ζήσαν  μαζί ευτυχισμένοι μέχρι τα γεράματα .
                                                              Παναγιώτης          
                                                    Οι  σούπερ    δράκοι
Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας δράκος ονόματι <<περιβάλλον >>. Ο κύριος Περιβάλλον είχε τρία μικρά παιδάκια <<δρακάκια >> .Ο μεγάλος γιος ήταν ο Αγέρας , ο μεσαίος ο Μάουντεν  και η τρίτη η μικρότερη και η  παραχαϊδεμένη ήταν η θαλασίτσα . Αυτοί οι τέσσερις ήταν η ομάδα <<Οι σούπερ οικογενειακοί ήρωες >> .
Αυτοί οι τέσσερις λοιπόν βοηθούσαν για καλό σκοπό τον φίλο τους το περιβάλλον .Έκαναν δεντροφυτεύσεις , καθάριζαν το χωριό και τις παραλίες κάθε μήνα .Επίσης έπαιζαν στο καθαρό νερό της θάλασσας της θαλασίτσας .Αυτοί λοιπόν ήταν οι << Σούπερ οικογενειακοί ήρωες >> καθαροί και φιλικοί προς το περιβάλλον .
                                                                                          Ιωάννα

                                            Ο δράκος και η Λίζα

Μια ηλιόλουστη μέρα , η μικρή Λίζα με τους γονείς της αποφάσισαν να πάνε για πικ-νικ.
Όσο οι γονείς της ετοίμαζαν τα πράγματα , η Λίζα έπαιζε με την μπάλα της .Η μπάλα όμως της έφυγε και άρχισε να κατρακυλάει σε ένα κατηφορικό μονοπάτι .Το κορίτσι έτρεξε να την προλάβει ,αφού όμως πρώτα ζήτησε την άδεια των γονιών της .Αυτοί την άφησαν και αμέσως η Λίζα έτρεξε για να προλάβει την μπάλα . Εκεί όμως που έτρεχε σκόνταψε κι έπεσε . Χτύπησε πολύ και πονούσε .Φώναζε μα κανείς δεν την άκουγε .

Τις φωνές της άκουσαν τα άγρια ζώα και πήγαν κοντά  της . Μόλις την είδαν όρμηξαν για να την φάνε .Εκείνη τη στιγμή όμως εμφανίστηκε ένας τεράστιος δράκος που έδιωξε τα ζώα μακριά και έσωσε το κορίτσι .Η Λίζα παρόλο που είδε τα άγρια ζώα να φεύγουν συνέχιζε να φοβάται αφού δίπλα της στεκόταν ένας μεγάλος δράκος .Εκείνος την τράβηξε στην άκρη του μονοπατιού και κάθισε ήσυχα δίπλα της . Η Λίζα  σιγά σιγά άρχισε να νιώθει καλύτερα .Ο τρομερός δράκος δεν της έκανε τίποτα.
Μετά από λίγη ώρα η μικρή Λίζα άκουσε μια γνώριμη φωνή να της φωνάζει .
<<Λίζα , Λίζα πού είσαι ;>>
<<Εδώ ,εδώ μαμά στην άκρη του μονοπατιού >>
Όταν ο πατέρας είδε να κάθεται δίπλα στην κόρη του ένας δράκος πήρε γρήγορα μια πέτρα για να τον χτυπήσει . Το κορίτσι όμως του φώναξε: << Μπαμπά , μπαμπά μην τον χτυπήσεις ,αυτός με έσωσε από τα άγρια ζώα που ήθελαν να με φάνε >> .
Οι γονείς της την πήρανε από εκεί .Η Λίζα για να ευχαριστήσει τον δράκο του χάιδεψε το κεφάλι του και του υποσχέθηκε ότι σύντομα θα τον ξαναέβλεπε. Η οικογένεια έφτασε στο σπίτι της και οι γονείς της περιποιήθηκαν τις πληγές της Λίζας .Το επόμενο Σαββατοκύριακο η μικρή ξαναεπισκέφτηκε τον φίλο της τον δράκο .
                                                                   Κατερίνα