Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Το αγαπημένο μου βιβλίο


Το βιβλίο που αγαπώ περισσότερο είναι << Τα περιστέρια και ο μαρμάρινος κόσμος >> .
Μιλάει για τέσσερα περιστέρια εκ των οποίων το ένα η Δάφνη ζει στο Λονδίνο μαζί με τον φίλο της τον Άρθρουρ. Η περιστέρα αποφάσισε να πάει στην Αθήνα , γιατι ήθελε και πίστευε πως εκεί θα βοηθούσε στο να επιστρέψουν τα κλεμμένα αγάλματα , που ήταν στο Λονδίνο να πήγαιναν στην Αθήνα . Εκεί μαζί με κάποια άλλα περιστέρια , τον Θησέα και την Ίριδα θα μπουν στο μουσείο της Ακρόπολης .Εκεί βλέπον πως λείπουν πολλά αγάλματα .Ανάμεσα τους και η μία από τις έξι Καρυάτιδες …….
                                                                                                          Κατερίνα

       Ένας μαθητής που προσπαθεί να γίνει δημοφιλής , ο σπαστικός αδερφός της , η μαμά τους που προσπαθεί να τους κάνει << μαμάκηδες >>  , ο μπαμπάς τους που προσπαθεί να κάνει άντρες και μάγκες , ο κολλητός του μαθητή , ο αντιπαθητικός γείτονας και ο μικρός αδερφός είναι οι ήρωες του βιβλίου. , στο οποίο θα δούμε τον αδερφό του Γκρεκ , τον Ροντρικ , να κάνει διάφορες βλακείες και να εκθέτει τον Γκρεκ. ……..                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            Άλεξ


Το βιβλίο που μου αρέσει είναι ο Χάρι Πότερ . Το είδα και στην τηλεόραση , γυρισμένο σε ταινία και το κατάλαβα καλύτερα .Ο ήρωας του βιβλίου είναι ένα παιδί της ηλικίας μου και προσπαθεί με τα μαγικά του ξόρκια να νικήσει τους κακούς .Μ΄αρέσει ακόμα γιατί υπάρχουν κι άλλα μυθιστορήματα με τον Χάρι Πότερ , γεμάτα φαντασία και μυστήριο ….
                                                                                                                              Γιάννης

Το αγαπημένο μου βιβλίο ονομάζεται << Από τους τέσσερις ο τέταρτος>>.Αυτό το βιβλίο μιλάει για ένα παιδί όπως όλα τα άλλα .Οι γονείς του , όμως τον ξεχωρίζουν γιατί δεν έχει ταλέντο όπως τα αδέρφια του . Μια μέρα όμως πήγε στο σπίτι τους ένας διάσημος σκηνοθέτης . Τα τρία αδέρφια του τον υποδέχτηκαν με τα ταλέντα τους .Αμέσως ο Αντωνάκης σκέφτηκε πως δεν είναι  σαν τα αδέρφια του.Τότε ο σκηνοθέτης του είπε ότι δεν χρειάζεται να είναι σαν τους άλλους , γιατί είναι ο ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ >>
                                                                                               Φαίη

Το αγαπημένο μου βιβλίο είναι το <<Πλαστά χρήματα , αληθινοί κλέφτες >>.Αυτό το βιβλίο περιγράφει ένα μυστήριο που  που έγινε στην Μικούπολη .Μια μέρα ο Μίκυ είχε πάει στον φούρνο και η ιδιοκτήτρια  του φούρνου του έδωσε ένα πλαστό χαρτονόμισμα .Άρχισε τότε να την ρωτάει από πού το βρήκε και πώς το απέκτησε .Αφού αυτή  απάντησε  στις ερωτήσεις του , ο Μίκυ πήγε και ρώτησε τους ανθρώπους  ,τους οποίους ανέφερε η κυρία του φούρνου. Όμως ο Μίκυ δεν κατάλαβε ποιος ήταν .Τότε μαζί με την παρέα του πήγε στον διευθυντή της τράπεζας της περιοχής. Αυτός είδε προσεκτικά το πλαστό χαρτονόμισμα , αλλά δεν κατάλαβε ποιανού ήταν.Μετά από λιγες μέρες απήγαγαν την Μίνι και ο Μίκυ την έψαχνε απεγνωσμένα .Η σπείρα που είχε απαγάγει την Μίνι είχε αρχηγό τον διευθυντή της τράπεζας και αυτός ήταν που είχε επινοήσει τα πλαστά χρήματα.Η Μίνι κατάφερε να τους ξεφύγει και τα είπε όλα στον Μίκυ.Μόλις ο Μίκυ έμαθε τι είχε γίνει , πήγε στην αστυνομία με την Μίνι και τους εξήγησαν τι έγινε . Η αστυνομία πολύ γρήγορα έπιασε τη σπείρα και  έβαλαν όλα τα μέλη της  στη φυλακή   . Η  Μικούπολη ήταν πάλι χαρούμενη ….
                                                                                                          Ζωή
Το αγαπημένο μου βιβλίο είναι << Το φάντσμα του σχολείου >> με πρωταγωνιστή τον ντεντέκτιβ Κλουζ σε ένα μυστήριο με φαντάσματα.Μ΄αρέσει γιατί έχει δράση ,  και περιπέτεια .
                                                                                Άρης      
Το βιβλίο που μου αρέσει πολύ << Τα  μυστήρια της Πένη  Πέπερ –ανθρωποκυνηγητό στο Λονδίνο >>
Μια μέρα στο σπίτι της γιαγιάς της Πένης χτύπησε το κουδούνι .Μόλις άμοιξε την πόρτα είδε έναν ταχυδρόμο .Ο ταχυδρόμος της έδωσε ένα γράμμα .Το γράμμα αυτό προσκαλούσε στο Λονδίνο πέντε άτομα. Η γιαγιά όμως δεν είχε κανέναν να πάνε μαζί γιατί όλες οι φίλες της ήταν απασχολημένες . Τότε μια φίλη της Πένης , η Ίντα , πρότεινε μια ιδέα . Να πάει αυτή με την Πένη και άλλες δυο φίλες τους μαζί με τη γιαγιά . Στο Λονδίνο δεν μπορούσαν να μην πάρουν μαζί τους την Μάιλη και ο Τζάστιν , τα δυο σκυλάκια τους .Όταν έφτασαν στο ξενοδοχείο η γιαγιά συνειδητοποίησε ότι έχασε το αγαπημένο της καινούριο κολιέ
.Μόλις το έμαθαν αυτό τα κορίτσια αναρωτήθηκαν ποιος να το έκανε .Τότε έβαλαν στο μάτι όλους περίπου τους επιβάτες του πούλμαν που τους μετέφερε στο ξενοδοχείο .Τον πρώτο που υποπτεύτηκαν ήταν ο Πάτρικ, ένα παιδί σαν αυτές .Αλλά τελικά δεν ήταν αυτός .Η Πένη ,που ήταν πιο έξυπνη από τις άλλες πονηρεύτηκε την αρχηγό του γκρουπ , την Έμιλη.Μια μέρα τα κορίτσια π΄γαν σε ένα πανηγύρι .Εκεί είδαν την Έμιλη να πηγαίνει σε ένα πάγκο με χρυσαφικά . Τα κορίτσια άρχισαν να την παρακολουθούν. Τότε την είδαν να δίνει στον ιδιοκτήτη του πάγκου το κολιέ κι αυτός να της δίνει πολλά χρήματα. Η Πένη επισκέφτηκε τον πάγκο και ο ιδιοκτήτης της έδειξε το κολιέ της γιαγιάς για να το αγοράσει .Ο Πάτρικ είχε βγάλει μια φωτογραφία που απεικόνιζε τη σκηνή της ανταλλαγής .Έτσι τα κορίτσια είχαν μια απόδειξη για την αστυνομία . Όταν πήγε η αστυνομία τους έπιασε και τους πήγε φυλακή .Στο ξενοδοχείο είχε φτάσει ένα γράμμα από τη βασίλισσα για τη γιαγιά . Τότε ετοιμάστηκαν και έφυγαν για το παλάτι.Εκεί ήπιαν τσάι με την μεγαλιοτάτη και ο Τζάστιν , η Μάιλη και ο Μόντι ο σκύλος της βασίλισσας έπαιζε στον κήπο του παλατιού.Μόλις επέστρεψε η Πένη  έδωσε όλα τα δώρα που είχε πάρει από το Λονδίνο για την οικογένειά της .
                                                                                                Ιωάννα
Το αγαπημένο μου βιβλίο είναι 20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα του Ιουλίου Βερν. Σρα 1868 , ένα πελώριο τέρας σκορπίζει τον τρόμο στους ναυτικούς .Η φρεγάτα Αβρααμ Λίνκολν αναλαμβάνει να το κηνυγήσει και να καθαρίσει τις θάλασσες .Στην αποστολή αυτή παίρνουν μέρος ο Γάλλος Πιέρ Αρονίξ , καθηγητής του μουσείου φυσικής Ιστορίας του Παρισιού , ο πιστός του υπηρέτης Κονσέιγ και ένας Καναδός φαλαινοθήρας και περίφημος καμακιστής ο Νεντ Λαντ.Ύστερα από άκαρπες έρευνες πολλών μηνών , εντοπίζουν το τέρας , το οποίο                                                                                                       επιιτίθεται στη φρεγάτα . Πέφτουν όλοι τους στη θάλασσα και ανακαλύπτουν ότι το τέρας είναι ένα ηλεκτροκίνητο υποβρύχιο , ο Ναυτίλος , το οποίο κυβερνά ένας παράξενος άνθρωπος ο πλοίαρχος Νέμο …………………….
                                                                                     Γιώργος
Το αγαπημένο μου βιβλίο είναι η Μπελ , το μυστυριώδες μήνυμα της Κίτι Ριτσαρντς.
Δεν είναι εύκολο να είσαι αιχμάλωτη του τέρατος ,αλλά η Μπελ τα βγάζει συνήθως πέρα .Υπάρχουν τόσα πολλά δωμάτια για εξερεύνηση στο μαγαλόπρεπο κάστρο και ανάμεσα σ΄αυτά και μι εκπληκτική βιβλιοθήκη .Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο ενδιαφέροντα , όταν ανακαλύπτει ένα μυστικό μήνυμα κρυμμένο μέσα σε ένα βιβλίο .Σύντομα συνειδητοποιεί ότι βρίσκεται στα ίχνη ενός παλιού μυστηρίου . Θα περάσει με τη βοήθεια του Μεσιέ Φου Φου , του μαγεμένου κηροπήγιου και ενός φλυτζανιού να λύσει αυτή την <<τερατώδη >>υπόθεση .
                                                                                                              Φένια
Το αγαπημένο μου βιβλίο είναι το << Από τους τέσσερις ο τέταρτος >>.Το βιβλίο έχει να κάνει με τέσσερα αδέρφια που όλα είναι καλά σε κάτι εκτός από τέταρτο αδερφό τον Αντωνάκη που δεν ήταν καλός σε κάτι ,αλλά στο τέλος βρήκε το ταλέντο του ,θα γινόταν σκηνοθέτης .Οι ήρωες του βιβλίου είναι τα αδέρφια του, ο Αντωνάκης ,  ο Φίλιππος , η Ιζαμπέλα ,η Φρειδερίκη-τα δέρφια του , οι δυο γονείς του ,ο γείτονας τους ο κύριος Περικλής και η γάτα .
Μου αρέσει πάρα πολύ γιατί έχει γέλιο και επειδή το διαβάζω με τους φίλους μου
                                                                                                   Βασίλης                                                                                                                                                                                                                                   
Το αγαπημένο μου βιβλίο είναι <<Τα περιστέρια και ο μαρμάρινος κόσμος >> .Είναι το αγαπημένο μου βιβλίο , αφού τα βιβλία που έχω στη βιβλιοθήκη μου είναι είτε για μεγάλους , είτε για πιο μικρούς από μένα .Μου αρέσει και για άλλο λόγο ,επειδή έχει πολλή δράση .Τα περιστέρια προσπαθούν να δώσουν ένα μήνυμα στους ανθρώπους ,να γυρίσουν τα κλεμμένα αγάλματα στην Ελλάδα . Αυτά τα περιστέρια είναι η Δάφνη , ο Θησέας ο Άρθρουρ και η Ίριδα. Τα δύο από αυτά θα ενημέρωναν τους Έλληνες και τα άλλα δυο τους Άγγλους  , κρεμώντας πανό στα δυο μεγαλύτερα μουσεία της Ελλάδας και του Λονδίνου ….
                                                                                Βανέσα