Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

Ένα φανταστικό ταξίδι με πλοίο


Θα  θέλαμε πολύ να επισκεφτούμε ένα νησί του Αιγαίου . Γι΄αυτό οργανώσαμε ένα ταξίδι με ένα μεγάλο ιστιοφόρο .
Φτάσαμε νωρίς στην προκυμαία και επιβιβαστήκαμε στο πλοίο . Ένας  ναύτης έλυσε τον κάβο από την δέστρα και βγήκαμε στ΄ανοιχτά  αφήνοντας πίσω μας το μουράγιο του Μαρμαρά . Φυσούσε Λεβάντες από τα ανατολικά και φούσκωσαν γρήγορα τα πανιά . Γύρω μας πετούσαν γλάροι και δεκάδες δελφίνια κολυμπούσαν δίπλα στην πλώρη του καραβιού .
Είχε λιακάδα κι εμείς  ξαπλώναμε στις ξαπλώστρες του καταστρώματος και χαιρόμασταν τον ζεστό ήλιο . Μερικοί τάιζαν τα δελφίνια  και κάποιοι άλλοι είχαν ανεβεί στη γέφυρα για να συζητήσουν  με τον καπετάνιο . Είχε φτάσει μεσημέρι ,όταν ξαφνικά γύρισε ο άνεμος και από ανατολικός άρχισε να φυσάει δυτικός γαρμπής . Ο καπετάνιος προσπάθησε να καβατζάρει το καράβι , αλλά δυστυχώς έσπασε το άλμπουρο και τα πανιά έπεσαν κάτω . Για  κακή μας τύχη είχαν πάθει αβαρία και οι μηχανές .Το πλοίο δεν μπορούσε να κινηθεί και τα κύματα που είχαν σηκωθεί ήθελαν να μας καταπιούν . Πανικοβληθήκαμε !!! Οι  ναύτες άδικα προσπαθούσαν να μας καθησυχάσουν . Ευτυχώς μετά από ώρα ο καπετάνιος κατάφερε να βάλει  σε λειτουργία τη βοηθητική μηχανή .
Το πλοίο άλλαξε ρότα και πήραμε το δρόμο της επιστροφής .Όλοι επιστρέψαμε με ασφάλεια και το καράβι οδηγήθηκε στο καρνάγιο για επισκευή .Ήταν ένα ταξίδι που κανείς μας δε θα ξεχάσει ποτέ .